Mudrac Univerzuma: Savjetnik Života

Kada je pravo vrijeme za krenuti u određenom smjeru, a kada stati? Što učiniti da se pokrene dotok novca? Hoću li se vjenčati s trenutnim ljubavnim partnerom? Koji prvi korak poduzeti, i kamo, da se raspetlja komplicirana zbrka života? Na blogu danas gostuje i odgovara na ova pitanja ~ Dea Devidas, majstorica duhovne (ezoterijske) znanosti i prakse.

Autorica teksta: DEA DEVIDAS, majstorica duhovne (ezoterijske) znanosti i prakse

… Gore navedena samo su neka od dilema na koja odgovara Tarot – najizravniji, najiskreniji i najmudriji savjetodavac kojeg čovjek može imati. Moćan je jer govori jezikom Vječnosti – slikama i simbolima – znakovima Istine koju, kroz čitavu njegovu povijest, nisu uspjeli izmanipulirati službeni sustavi dogmi i vjerovanja. Zato ne vara: onome koji želi čuti istinu, odgovorit će na sva pitanja.

Sastoji se od 78 karata koje se dijele na sustav od 22 velikih te 56 malih arkana. Tradicionalno, Velike arkane (karte) predstavljaju transformativni Put osobne svijesti te faze života povezane s njim. Male, pak, kroz četiri „boje“, odnosno elementa – vatru, vodu, zrak (tj. metal) i zemlju – pokazuju manifestiranu svakodnevicu te događaje u njoj. Tako mogu otkriti sve o svemu: scenarije koje je duša odabrala na putu svog učenja te programe stvorene da ih ostvari, „karmičke“ zadatke, izazove i dugove te mogućnosti oslobođenja… kao i dati konkretne upute za prodaju nekretnina, nalazak posla, upoznavanje ljubavnog partnera…

POVIJEST: POBJEDA ISTINE
Iako se danas o Tarotu naizgled mnogo zna i djeluje dostupan sa svakog kioska – emisije o njemu preplavljuju televizijske kanale, a iz medija pršte oglasi koji obećavaju trenutačni spas preko karata – njegova suština je i dalje tajnovita. Kao, uostalom, i njegovo podrijetlo: neki tvrde da je nastao u Indiji, drugi da potječe iz Perzije, a treći da dolazi iz Kine. Potom ima priča prema kojoj su ga na Zapad donijeli Cigani, Križari na povratku iz Svete Zemlje, ili arapski osvajači Sicilije i Španjolske. Neki tvrde da je stvoren na zapadu, u srcu Europe, a velik broj poznavatelja smatra da Tarot čuva mudrost drevnog Egipta, misitične religije Mitra, poganske tradicije, vjerovanja srednjevjekovnih heretika ili učenje legendarnih kabalista. Svaka se teorija može opovrgnuti i dokazati, no u konačnici je to nebitno: činjenica jest, kako je objavio i čuveni švicarskih psihijatar Carl Gustav Jung koji ga je popularizirao, da je Tarot savršen instrument samorazvoja.

Prava istina je ta da Tarot, koliko god pokušaja klasifikacije imao kroz povijest, uvijek nadilazi stavljanje u sistem. Najdublje ga dodiruje kabalistička filozofija, no ipak, Tarot je izvan svih sistema. Tome je tako jer je, u stvari, na Zemlju spušten s drugih planetarnih sistema.

SVE O SVEMU: OD SRCA ZEMLJE DO DUŠE NEBA
O kojoj god životnoj temi se radilo, glavna je svrha Tarota odgovoriti na temeljno pitanje – Koji su praktični potezi te duhovni uvidi potrebni za ostvarenje željenog cilja. Kao takav, idealan je za svakoga tko želi probuditi svoju moć stvaranja i kreirati vlastiti Život u skladu sa svojim željama i namjerama.

Svrha Tarota = Ravnoteža:
Uzrok većini životnih problema jest blokirana energija u nekim područjima, primjerice sferi emocija iz razdoblja djetinjstva. Naime, čovjekova energija (splet njegovih misli, osjećaja i životvornih vibracija cijelog bića u datom trenutku) može ostati „zamrznut“ u vremenu te kao takva predstavlja blokadu za njegovo slobodno kretanje u drugim pravcima. Ta se prepreka često pojavljuje kada je čovjek pred ostvarenjem nečega što jako želi te smatra vrlo bitnim, no „stvar“ nikako ne ide. Tarot daje uvide u mjesta, događaje i ljude gdje je energija ostala blokirana te upute o načinima njezinog oslobođenja i povratka u život pojedinca. Upravo osvjetljavanje i otpuštanje te blokade predstavlja ključnu trenutnu točku čovjekova učenja, a Tarot ukazuje na mjesta gdje su potrebni fokus i pažnja da bi se situacija raščistila.

OVDJE&SADA: BEZVREMENA ZONA: 
Pružajući uvide u trenutno stanje čovjeka, Tarot daje upute, vraća nadu, budi unutarnju mudrost koja zna što poduzeti u svakoj situaciji te osnažuje stav s kojim čovjek može pogledati u oči svakoj situaciji, bez obzira kakva jest, te zadržati svijest i mir. Osim toga, otkriva kako stvoriti željene životne okolnosti te uspjeti u ostvarenju želja i ciljeva.
• Zašto nikako ne uspijevam pronaći idealnog ljubavnog partnera i što trebam učiniti da se prekine taj začarani krug? Kakav čovjek je moja srodna duša i što treba učiniti da se sretnemo?
• Što trebam napraviti da vratim strast u svoj brak te probudim ljubav partnera kako bi opet zajedno bili sretni?
• Zbog čega u većini situacija ispadnem žrtva ljudi i okolnosti?
• Što određena osoba misli i osjeća o meni, te što od mene želi?
• Jesam li sam/a žrtva nečijih energetskih manipulacija, i je li to uzrok stalnim pehovima koji me prate u poslu i intimnom životu?
• Koje karmičke lekcije i odrade trebam ispuniti da vratim zdravlje?
• Zašto me stalno prati nedostatak novca i kako da to najbrže i najlakše promijenim?
• Kako da pokrenem vlastiti posao, s kim i kada?
• Koje zapise – scenarije događanja i iskustava – je za ovaj život i sve što mi se u njemu događa, odabrala moja duša i zašto, te kako ih mogu promijeniti?

PROŠLOST & BUDUĆNOST – IGRA VJEČNOG VREMENA
Često događaje u budućnosti stvaraju neosvješteni obrasci iz prošlosti, zbog čega se i kaže da se „povijest ponavlja“. No, upravo zato je moguće promjenom podsvjesnih obrazaca, programa ili načina ponašanja, utjecati na niz budućih događaja. Budućnost je, u stvari, knjiga otvorenih stranica: čovjek ima moć u nju ispisati što želi i s Tarotom pronaći načine da to ostvari, a s druge strane može doznati mogući „zapis“ svog života i odabrati što želi zadržati u njemu, a za što je nužna promjena.
• Koju traumu iz prošlosti i kako treba iscijeliti za ostvarenje radošću ispunjenog života i mirne svakodnevice?
• Kako energetski „izravnati račune“ s nekim koga više nema u mom životu (bivši prijatelji i partneri, ili pokojne osobe)?
• Koje opasnosti su preda mnom krenem li u određenom smjeru, s određenim ljudima?
• Kakve su šanse za uspjeh projekta kojeg planiram pokrenuti? Koje su moje skrivene slabosti?
• Koje je najbolje vrijeme za start novog posla te koja su očekivanja realna, a koja ne?
• Što me očekuje – koje lekcije i iskustva – u narednom vremenu (tri, šest, dvanaest mjeseci) na putu spoznaja, iskušenja te generalnog rasta i samorazvoja?
• Mogu li vjerovati određenoj osobi i kakav je razvoj našeg odnosa (ljubavnog/ prijateljskog/poslovnog) u budućnosti?

MAPE SVIJESTI: OČITANJE & MOGUĆNOSTI
Kao slikovni prikaz Svemira Duše, Tarot je vodič čiji je zadatak pokazati kako iz dubina podsvijesti izroniti bisere istine ili rasvijetliti tamne sjene da prestanu stvarati probleme. Često je beskompromisan, i svojim odgovorima može i razočarati očekivanja Ega. No, zauzvrat pruža mnogo više – dugoročnu inspiraciju i podršku čovjeku da s lakoćom prolazi kroz svaku transformaciju, znajući kako da probudi svoju slobodnu volju te kreira život prema vlastitim izborima.

Da vam, u konzultacijama s Tarotom, odgovorim točno što trebate znati i na sve vaše nedoumice, važno je da pravilno postavite pitanje. Zbog toga svako Očitanje koje radim počinje s definiranjem pitanja: zajednički određujem idealnu formu koja će najbolje zadovoljiti Vaše individualne potrebe. Skupa dogovaramo i željeni oblik analize, te mogućnosti:

•Osobna analiza zdravlja – psihičko i fizičko – trenutna situacija, na što upućuje, odakle proizlazi, kamo vodi i kako je poboljšati u svoju korist
• Osobna energetska analiza – analiza cjelovitog stanja čovjeka na nivou emocionalnog, mentalnog, eterskog i fizičkog te osvještavanje jedinstvenih životnih potencijala
• Očitanja odnosa – svi aspekti odnosa s drugim ljudima te mogućnosti razvoja u budućnosti
• Očitanja perspektive: pitanja prema temama (ljubav, posao, zdravlje, novac, …) sa svrhom uvida u mogući razvoj pojedinog područja te povezanost i posljedice na ostale sfere života
• Godišnja analiza: faza u životu u narednih dvanaest mjeseci novog ciklusa: Zvjezdana Ki Tarot Očitanja, pak, otkrivaju koliko je Osoba Individualnim radom nadišla zadane astrološke pretpostavke rođenja, koje nije i kako to može učiniti, te koje učenja ima osvijestiti iz njih.

Rezultate, u obliku teksta s odgovorima, savjetima i uvidima te energetskim lijekovima, klijent dobiva u pisanom obliku, na e-mail ili poštom. Pisani oblik je vrlo važan jer klijentu omogućava rad s materijalima. Mnoga tradicionalna očitanja – s rasprostiranjem karata na marami i stolu – imaju svoj romantični učinak na sudionika, no njihova se praktičnost pokazala diskutabilnom, s obzirom da izrečene informacije „izvjetre“ nakon nekoliko dana. Cilj je imati materijal koji funkcionira kao određena mapa svijesti, odnosno podsjetnik – klijent mu se može vraćati, ili ga prekontrolirati kroz određeni vremenski period, da ustanovi kako napreduje željena promjena. Takav način rada omogućuje klijentu i da, nakon slijeganja dojmova, nedoumice naknadno prokomentira s davateljem Očitanja. Nakon izrada cjelovitih analiza moguća su i trenutna očitanja stanja koja daju izričite «da/ne» odgovore na specifična pitanja.

Autorica teksta je DEA DEVIDAS, majstorica duhovne (ezoterijske) znanosti i prakse: s tehnikama razvoja svijesti i duhovnim znanjima radi od svoje pete godine: kao djete je inicirana u Tarot tradiciju, koju je oplemenila svojim inovacijama kroz jedinstven sistem nazvan Ki Tarot. Uz zapadna, kabalistička magijska znanja, inicirana je i u istočne sustave duhovnog razvoja (vedsku yogu i taoističke prakse) te šamanske tehnike iscjeljivanja zemlje i čovjeka koje je objedinila u sustav samoiscjeljenja poznat kao ShamanTao. Uz individualan i grupni rad, svoje uvide i znanja prenosi putem portala www.elementi.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: