Čoko poljupci s Vikenda Ayurvede

Slika zaslona 2013-02-14 u 05.46.29Nedavno smo na Vikendu Ayurvede uživali u prefinim čoko poljupcima iz majstorske kuhinje gospođe Nadice Bezik. Fini, prefini, tope se u ustima. Čokolada, u srcu čokolade kiselkasta višnja. Danas, na Valentinovo, ovi su Čoko poljupci pogodni za sve tri doše🙂 No, nemojte baš pretjerivati, osobito ako ste Kapha. Poruka ovih Poljubaca je – Volimo sebe. I ako imamo, i ako nemamo partnera, danas Volimo sebe. Njegujmo se, mazimo, budimo nježni i ne prezahtjevni prema sebi. Bezuvjetna ljubav prema sebi, svom lijepom Tijelu, lepršavom Duhu i čistom Umu, temelj je i za voljenje drugih. Ako ne volimo dovoljno sebe, nemamo što ponuditi drugima. I zato, okrenimo se danas u sebe, svoju nutrinu, u svoju dubinu, zagrlimo sami sebe najviše što možemo i uskliknimo da Tako sam sretna i zahvalna što te imam, upravo sebe. To je naš jedini stvarni posjed. Jedinstveni i neponovljivi – Ja. I zato – Volimo se bezuvjetno, jer tek tako možemo ponuditi i privući pravu Ljubav i s druge strane.

Počastimo danas sebe Čoko poljupcima…

Recept gospoše Nadice Bezik koji je s ljubavlju pripremila polaznicima zadnje radionice Vikend Ayurvede

  • 5 žumanjka
  • 250 g tamne čokolade
  • 150g sirovog šećera od trske ili palmin šećer
  • 130 g kokos maslaca u nedostatku kakao maslac
  • (osn rcp obični maslac)
  • 500 g višnji ( svježe ili zamrznute)
  • 100 g kandirane višnje ili trešnje
  • (može i dr voće, ali se ovdje najbolje uklapa ovo)
  • 500 – 600 g mljevenog integralnog čokoladnog keksa
  • (iz bio trgovine) ili alternativa mljeveni plazma keks
GLAZURA
  • 300 g čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja ili alternativa kokos maslac (ulje) uz dodatak mlijeka
Žumanjke miješajte dobro sa 100 g šećera i skuhati na pari, zatim dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi
Višnje skuhati u ostatku šećera, ohladiti i procjediti.
Spojiti smjesu sa keksom, višnjom, kandiranom višnjom i po potrebi dodati soka od višnje.
Formirati kuglice i prelijati glazurom od čokolade…
Ja sam dobila 115 kom kuglica po 12g
Za glazuru zagrijati vrhnje do točke vrenja, maknuti sa vatre, dodati čokoladu i mješati dok se ne otopi, po potrebi dodati vruće mlijeko ili ulje od kokosa.
U slast!
Vaša Nadica

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: