Radionica: Izrada pripravaka od ljekovitog bilja

  • Termin:  /   30.8. – 6.9.  /Slika zaslona 2013-10-23 u 16.13.52
  • Vrijeme:  10-12.30h
  • Mjesto:   Villa Maria Veli Iž
  • Radionicu osmislila i vodi: Tanja Kraljić Strgačić, Ayurvedska terapeutkinja

Ova radionica svidjet će se svima koji vole Ljekovito bilje, bilo da su početnici i tek ulaze u predivan svijet ljekovitog bilja, ili su već iskusni znalci. Učit ćemo o najkorisnijim biljkama iz našeg podneblja. Učit ćemo kada i kako ih koristiti, te u kojem obliku. Kroz mnoštvo praktičnog dijela, zajedno ćemo pripremati macerate, biljne balzame, masti, tinkture, dekokcije, sirupe, eliksire i mnoge druge biljne pripravke. S ove radionice kući odlazite s paketom biljnih pripravaka koje ćete sami napraviti, a koje bi svaka obitelj uvijek u svom domu trebala imati.

Slika zaslona 2013-02-25 u 02.40.59Postoji izreka da ‘Svaka bolest ima biljku koja je liječi’, složit ću se s tim uz mali dodatak – osim što treba znati odabrati pravu biljku za svaku osobu, izuzetno je bitno na koji način, kada i kako unosimo biljku u organizam. Upravo to naučiti ćemo na ovom seminaru.

Često čujem kako je najbolje uzeti tinkturu, jer ona djeluje najbrže. Točno je da djeluje vrlo brzo, jer tinktura je temeljena na alkoholu koji biljku vrlo brzo provodi direktno u krv i tkiva, no jeli baš svaka biljka najbolje djeluje u tinkturi? Zašto neke biljke ostvaruju svoj potpuni potencijal u uljima, druge u alkoholu, zašto je neka biljka bolja u tinkturi a neka u čaju, i koje biljke na koji način ostvaruju svoj puni potencijal? Na ta i brojna druga pitanja odgovore ćemo dobiti upravo na ovoj radionici. Ovdje ćete dobiti Znanje korisno za cijeli Život i za cijelu Obitelj.

Slika zaslona 2013-02-24 u 23.34.59Naučit ćemo izraditi:

  • Macerate, ulja od ljekovitog bilja
  • Biljne balzame, kreme, masti (Neven, Gavez…)
  • Tinkture
  • Sirupe (za kašalj, virozu, dječje sirupe…)
  • Med od lavande
  • Eliksir od šipka
  • Dekokcije
  • Obloge, komprese (Za pluća, sinuse…)

I mnoge druge biljne pripravke, te ćemo naučiti koje biljke najbolje djeluju u kojem pripravku. Dobrodošli ~

Više o smještaju, cijenama i boravku na čarobnom otoku Ižu možete pogledati OVDJE.

Radionice osmislila i vodi  Tanja Kraljić Strgačić , Ayurvedska terapeutkinja

Slika zaslona 2013-09-05 u 10.24.05 1~ Tanja je završila trogodišnji studij Ayurvede na California College of Ayurveda, vodećem studiju Ayurvede u Americi. Učila je od najistaknutijih svjetskih ayurvedskih liječnika i učitelja Dr. Vasant Lada i Dr. David Frawleya. Trenutno živi i radi na relaciji Zagreb – Iž – Los Angeles. Ovo ljeto Tanja i suprug Tony vraćaju se u Hrvatsku i potpuno posvećuju prenošenju Znanja Ayurvede našim ljudima. “Zahvalna sam jer sam imala priliku učiti od najboljih svjetskih učitelja Ayurvede, aromaterapije, mastera ljekovitog bilja… To znanje sada želim prenijeti u Hrvatsku. Radujem se susretu s svima Vama kroz Ayurvedu”.

Osim Ayurvede, u svome radu Tanja primjenjuje Bioenergiju, Theta iscjeljivanje, Reiki, Autogeni trening, Intuitivno iscjeljivanje, zatim Zvukoterapiju (gong, zvučne zdjele), Aromaterapiju…

Tanja Kraljić Strgačić
Ayurvedic Health Specialist
California College of Ayurveda

Slika zaslona 2013-02-25 u 02.40.37

Komentiraj