Ayurvedski seminari na otoku IŽu, Ljeto / Jesen 2015.

Slika zaslona 2013-07-21 u 22.11.35Dragi svi, već osjećam mirise i okuse ljeta kako me opijaju i vesele, pa kako bi sve u miru i na vrijeme isplanirali, objavljujem raspored naših ljetnih i jesenskih druženja na otoku IŽu 2015. Dobro mi došli!

Ovo će biti četvrto Ayurvedsko ljeto na otoku IŽu. Svake godine dođe nam više od stotinu polaznika od Pule pa sve do Dubrovnika, te iz cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne, Srbije, lani su nam se priključile i polaznice iz Švedske, Danske, Švicarske, Njemačke, Amerike… Divno iskustvo razmjene ideja, iskustva i znanja. Ayurvedsko ljetovanje na otoku IŽu idealan je spoj odmaranja uz sunce i more, rada na sebi i upijanja novih Znanja.

TJEDAN AYURVEDE NA OTOKU IŽu 2015.

S Tanjom Kraljić Strgačić, dipl. ayu. therapist

15-22.8. Certificirani seminar OSNOVE AYURVEDE

22-29.8. Certificirani NAPREDNI seminar AYURVEDSKA HOLISTIČKA ANATOMIJA I

29.8.-5.9. ŽENSKI KRUG uz Gong i meditaciju

12-19.9. IZRADA PRIRODNE KOZMETIKE – Osnove

26.9.-3.10. Osnove Ayurvede i Napredni Ayurvedski seminar INTENZIV

3-10.10.  AYURVEDSKA KUĆNA APOTEKA

Klikom na naslov pojedinog seminara, doći ćete do više informacija o željenom seminaru.

LIPANJ  2015. na IŽu

20-27.6. TJEDAN PRIRODNE PREHRANE SA MAJOM KEFEČEK

Slika zaslona 2014-08-28 u 14.47.15Svaki Tanjin seminar traje pet dana, po 2-3 sata dnevno, poslije uživamo u Moru i Suncu, uvečer se družimo uz gong i u meditaciji (tko želi), ujutro je meditacija uz izlazak Sunca… Seminari se odvijaju kod nas u kući Villa Maria Veli IŽwww.villamariaiz.com , gdje smo svi skupa i smješteni. Na ljetovanje/odmor u Villa Mariu možete doći i ako ne idete na seminar, a također i u bilo kojem drugom terminu tijekom ljeta i cijele godine.

Grupe su manje i popune se vrlo brzo, stoga Vas molim da rezervirate svoje mjesto na vrijeme. Na sve seminare, osim naprednog ayurvedskog tečaja, mogu doći potpuni ayurvedski početnici, ali i ayurvedski znalci – radionice sam kreirala tako da ih svi možete pratiti i da svima bude zanimljivo – bez obzira na stupanj prethodnog poznavanja Ayurvede. Ukoliko ste već prošli neki seminar i želite ga ponoviti, dobro ste došli (i ostvarujete popust).

Slika zaslona 2014-08-28 u 13.34.38Ayurveda nudi prirodne tretmane, i podučava osobu kako da sama stvori idealne uvjete za SAMOizlječenje i potpunu ravnotežu Uma, Duha i Tijela. I sve to bez nekog velikog napora. Jer cvijetu nije potreban napor da raširi latice. Priroda ne poznaje napor i živi u lakoći…

Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo um, duh i tijelo, živimo život u skladu s prirodom, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala.

Ovdje možete pročitati dojmove polaznika mojih radionica.

CIJENE 7-dnevnog smještaja u Villa Marii i seminara:

Kolovoz 2014.

7 noćenja + seminar  1 osoba (sama) 2 osobe
2-sobni appt 4,290kn (580 euro) 2,590kn (350 euro)
Studio appt 3,490kn (470 euro) 2,250kn (300 euro)
Velika soba, veliki king size krevet 2,980kn (400 euro) 1,990kn (270 euro)
Mala soba, kreveti na kat 2,450kn (330 euro) 1,650kn (225 euro)

 

Rujan i Listopad  2014.

(Izrada prirodne kozmetike i Ayurvedska kućna apoteka, ŽENSKI KRUG uz Gong i meditaciju*, Osnove Ayurvede i Napredni Ayurvedski seminar INTENZIV **)

7 noćenja + seminar 1 osoba (sama) 2 osobe
2-sobni appt 3,490kn (470 euro) 2,250kn (305 euro)
Studio appt 2,990kn (405 euro) 1,990kn (270 euro)
Velika soba, veliki king size krevet 2,750kn (370 euro) 1,850kn (250 euro)
Mala soba, kreveti na kat 2,230kn (300 euro) 1,550kn (215 euro)

 

* Za ŽENSKI KRUG uz Gong i meditaciju cijena se umanjuje za 400kn po osobi.

** Za Osnove Ayurvede i Napredni Ayurvedski seminar INTENZIV, ukoliko želite ići na oba seminara, cijena se uvećava za 400kn. Ukoliko odaberete jedan od navedenih seminara, važeća je gore u tablici navedena cijena.

Slika zaslona 2013-02-24 u 23.32.16Seminari se odvijaju kod nas u Villa Maria Veli IŽwww.villamariaiz.com gdje smo svi i smješteni. Ukoliko biste došli sami, i ukoliko želite, možemo Vas smjestiti u sobu/appt s još nekim tko dolazi sam, kako bi imali društvo i kako bi cijena boravka za vas bila povoljnija. Na ovu varijantu svake se godine odlučuju mnoge polaznice, što na koncu završi novim poznanstvima, divnim druženjem i ugodnim iskustvom.

Ukoliko dolazite u grupi više od 2 osobe, i želite se smjestiti u jedan appt, cijena je znatno niža, javite se na mail radi dogovora

 • 2-sobni appt 55m2, sastoji se od spavaće sobe i kuhinje s dnevnim boravkom, te velikog balkona s pogledom na more
 • Studio appt 25m2, sastoji se od sobe s kuhinjom i kupaonom, vrlo mali balkon bez pogleda na more
 • Velika i mala soba djele zajedničku veliku kuhinju s dnevnim boravkom i veliki balkon, te prostranu kupaonu
 • Villa Maria moderno je uređena, apartmani su potpuno opremljeni novim namještajem, novi kreveti od punog drveta s pjenastim madracima vrhunske kvalitete
 • Svi (osim studio apartmana) imaju veliki balkon, od kojih većina s pogledom na more

Više informacija i detalja o smještaju na webu www.villamariaiz.com

Slika zaslona 2013-02-19 u 20.09.21TRAJANJE SEMINARA

 • Seminari počinju ponedjeljkom, a završavaju petkom
 • Subota je dan kad polaznici dolaze i odlaze, te se smještaju. Nedjelja je dan za upoznavanje otoka i uživanje u morskim radostima. Tijekom vikenda, dakle, nema seminara
 • Seminari traju svaki radni dan od 10 do 12 sati, a dva seminara u jednom tjednu tjekom rujna – Osnove Ayurvede i Napredni Ayurvedski seminar INTENZIV – održavaju se i popodne od 18-20 sati
 • ŽENSKI KRUG uz GONG I MEDITACIJU je ciklus od 4 iscjeljujuća grupna tretmana, četiri večeri za redom. Smještaj je na bazi 7 noćenja
 • Uvečer se povremeno okupljamo u gong meditaciji
 • Ostatak dana uživamo u Moru, Suncu, stoljetnim Maslinama i netaknutoj prirodi čarobnog otoka IŽa

Tijekom boravka na Ižu, zainteresirani će moći iskusiti individualan tretman iscjeljujuće zvučne kupke gongom i himalajskim zvučnim zdjelama.

PREHRANA

Što i gdje jedemo za vrijeme boravka na Ižu? Ovo su opcije:

DORUČAK:

 • Za doručak možete od Tanje naručiti friško ispečeni bezglutenski i beskvasni kruh, a možete kod nas kupiti i Ghee, Ghee namaz sa sjemenkama, te fine ljetne čajeve
 • Tanja za doručak priprema zelene kašaste sokove i energizirajuće smoothie po narudžbi
 • Također, možete naručiti svježe mlijeko od domaćih bajama (badema) i domaćih lješnjaka
 • U izradi svega gore navedenog možete i sami sudjelovati, rado ću Vas podučiti kako sve to radim. Potom, sve to, a i sve drugo možete si i sami pripremiti u apartmanu (kuhinje u svim apartmanima su velike i dobro opremljene)
 • Možete otići na doručak i u obližnji restoran

RUČAK I VEČERA:

 • Možete se pretplatiti na vegetarijanske obroke u hotelu, 5min od nas, cijene 30-80kn po obroku
 • Samo minuta hoda od Villa Marie nalaze se 5-6 restorana sa dobrom i kvalitetnom ponudom mediteranske hrane
 • Svi apartmani opremljeni su velikim kuhinjama, možete si i sami kuhati, a dućani su od nas udaljeni 2 minute hoda, bogato su opskrbljeni a cijene su iste kao i na kopnu (Napomena: Ako u prehrani koristite super zdrave namirnice i dodatke prehrani, npr. Goji bobice, sjemenke i ulja konoplje, lana, kokosovo ulje… to svakako trebate ponjeti… To u otočki dućan za sada još nije stiglo…)

Slika zaslona 2014-03-18 u 10.48.08DODATNI PROGRAMI

 • U zoru volimo poći meditirati uz izlazak sunca na obližnje brdo Korinjak (20min laganog uspona) s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli zaljev i okolne otoke sve do Kornata
 • Nakon jutarnje meditacije uz izlazak sunca, tko želi, uživa u jutarnjem kupanju
 • Poslije seminara možete se malom barkom povesti (ili našim kajacima veslati) do obližnjeg otočića Rutnjak (15min veslanja, 5 min barkom). Rutnjak je raj potpuno netaknute prirode, tu svakog čeka njegova mirna uvala, mnogi se ovdje kupaju nagi
 • Tijekom boravka na Ižu, zainteresirani će moći iskusiti individualni iscjeljujući i duboko opuštajući tretman himalajskim zvučnim zdjelama
 • U obližnjem hotelu Korinjak (5min laganog hoda uz more od nas) možete svaki dan poći na Gong Kupku (preporučujem ovo iscjeljujuće, transformirajuće iskustvo!), a za dobrodošlicu svakoj grupi Tanja vodi i Gong Kupku uz zalazak sunca, pod stoljetnim maslinama i s pogledom na more.
 • U hotelu Korinjak možete rezervirati i vegetarijanske obroke

PRIJAVE

 • Prijave za seminar i smještaj u Villa Marii na mail: info@ayurvedomdozdravlja.com

Prilikom prijave molim navesti:

 • Ime i prezime:
 • Naziv i datum seminara:
 • Željeni apartman:
 • Broj osoba koje prijavljujete:
 • Broj mobitela:

Seminari će se održavati u manjim grupama 10-12 polaznika, mjesta se brzo popune, stoga Vas molim da rezervirate svoje mjesto na vrijeme.

Ljetovanje na otoku IŽu melem je za sva čula. Iž je čaroban otok, smješten na posebnim energetskim točkama u srcu Mediterana. Većina polaznika mojih radionica kaže kad prvi put koraknu na IŽ da se osjećaju kao u nekoj drugoj dimenziji. Otok netaknute prirode, idealan za ayurvedske radionice. Iž liječi sam po sebi, okrepljuje sva osjetila, a u spoju s Ayurvedom dobivate nezaboravno ljetovanje za Dušu i Tijelo.

~ Probudimo ljepotu i lakoću postojanja u sebi kroz Ayurvedu

Dobrodošli na AYURVEDSKE EDUKACIJE na čarobni otok IŽ ~

Seminare osmislila i vodi: Tanja Kraljić Strgačić, Ayurvedska terapeutkinja

Slika zaslona 2013-09-05 u 10.24.05 1Tanja je završila trogodišnji studij Ayurvede na California College of Ayurveda, vodećem studiju Ayurvede u Americi. Učila je od najistaknutijih svjetskih ayurvedskih liječnika i učitelja Dr. Vasant Lada i Dr. David Frawleya. Nakon studija u Los Angelesu, Tanja je ostvarila svoju duboku želju – vratila se u Hrvatsku prenositi ovo drevno znanje našim ljudima.

“Zahvalna sam jer sam imala priliku učiti od najboljih svjetskih učitelja Ayurvede, aromaterapije, mastera ljekovitog bilja… To znanje sada želim prenijeti u Hrvatsku. Radujem se susretu s svima Vama kroz Ayurvedu”.

Tanja Kraljić Strgačić,

dipl. Ayurvedska terapeutkinja,

California College of Ayurveda

Osim Ayurvede, u svome radu Tanja primjenjuje Bioenergiju, Theta iscjeljivanje, Reiki, Autogeni trening, Intuitivno iscjeljivanje, zatim Zvukoterapiju (gong, zvučne zdjele), Aromaterapiju…

DOJMOVI S AYURVEDSKOG LJETA NA OTOKU IŽu

Slika zaslona 2013-03-02 u 23.56.40

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika zaslona 2013-03-02 u 23.55.33

1 komentar (+dodaj svoje?)

 1. Dunja D
  lis. 22, 2015 @ 10:10:22

  Dragi svi,
  Slučajno sam naletjela na ovu stranicu tražeći recept za ghee maslac i tako shvatila da dolazite na moj predivni otok Iž! :))) tamo imam vikendicu i odlazim tamo od svoje 2.godine! znam da se u hotelu održavaju seminari zdravog življenja ali nisam znala konkretno o čemu se radi…baš mi je drago,a vidim da se uživa! 🙂
  Lijepi pozdrav svima vama, čini mi se sve ovo zanimljivo,stranica je odlična pa ću je malo više proučiti i možda se vidimo na Ižu! 😉

  Pozdrav,

  Dunja

  Odgovori

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: