Tjedan prirodne prehrane s Majom Kefeček

slika3Pozivamo Vas na Tjedan prirodne prehrane koji će se održati od 20-27.6. na otoku IŽu, u www.villamariaiz.com Na istraživanje raznih načina pripreme zdrave hrane poziva Vas Maja Kefeček, učiteljica prirodne prehrane. Svaki dan od 9-10 zajedno pripremamo doručak, a zatim imate slobodno za šetnju, kupanje i slično. Od 5-8 pripremamo razne varijante obroka. U sklopu seminara obrađujemo teme kruha, peciva, ljekovite juhe, zdravi deserti, sushi, pizza, kako napraviti seitan, kako napraviti klice, zdravi doručak, namazi i umaci, organizacija kuhanja, zdravi cjeloviti obroci i svaki dan pripremimo dovoljno hrane da nam bude fini zdravi obrok za doručak i večeru.

Dakle, ovaj je seminar zamišljen kao 6-dnevna škola prirodne kuhinje, kuhamo dovoljno da svi imaju za konkretan prirodni ručak i večeru.

Sve recepte dobijete u obliku skripte.

Slika zaslona 2015-03-27 u 09.52.57Voditeljica ovog seminara prirodne prehrane Maja Kefeček već niz godina se bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje, tečaj ayurvede, te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke, vodi kuhinje na raznim rezidencijalnim seminarima, yoga retreatima i daje poduke iz kuhanja. Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane. Autorica je nekoliko knjiga: Kruh i peciva, Slano i slatko od brašna i Namazi i umaci.

Meni:

21.6.

Doručak: Ljekovita miso juha, fina slana kaša sa zobenim pahuljicama (+slatka varijanta)

Večera: Najbrži kruh (beskvasni) sa namazom od slanutka i pečenih paprika, tajlandski umak od kikirikija sa basmati rižom i pirjanim povrćem, krema sa jabukama i kruškama

slika122.6.

Doručak: Zeleni smoothie, palačinke sa finim umakom

Večera: Ljetna miso juha, malo drugačija tjestenina sa umakom od avokada, fini namaz od tofua i sjemenki, norveški hrskavi kruh

23.6.

Doručak: Fina juhica sa kurkumom, slani doručak sa palentom (+slatka varijanta), fina krema sa čokoladom (hladi se i ostaje nam za večeru)

Večera: Indijsko varivo od leće, chapati, hrskavi popečci sa tikvicama, priprema seitana za sutra

24.6.

Doručak: Fini jutarnji muffini, zdrava bijela kava

Večera: Ljekovita juha sa dashi temeljcem, pire od prosa sa umakom a la bolognese, šarena fina salata, veganski brownie bez brašna. Mijesimo beskvasni kruh i pripremamo paštetu za idući dan za doručak

25.6.

Doručak: Beskvasni kruh (kvas dobijete i za doma na kraju seminara), vege pašteta, klice (koje smo sami uzgojili)

Večera: Krem juhica, veganski sushi, veganska pizzslikaa sa „sirom“ i povrćem, brze fine slatke kuglice

26.6.

Doručak: Tofu „kajgana“, fina beskvasna peciva sa sjemenkama

Večera: Sirova juha sa krastavcima, ljetna lepeza sa rajčicama i tikvicama, kruh s bananom

Napomene:

  • skoro sva peciva, pizze i kruh koji radimo se mogu napraviti u varijanti bez pšenice i bez glutena po dogovoru. Sva jela su veganska.
  • Moguće su sitne promjene menija ovisno o dostupnosti namirnica

Smještaj i seminari održavaju se u Velom Ižu na otoku Ižu, u našoj kući www.villamariaiz.com

Cijene smještaja na bazi 7 noćenja, i 6 polupansiona (zdravi doručak i večera uključeni)

i 6 dana radionice kuhanja

7 noćenja                                                     1 osoba (sama)    2 osobe
2-sobni appt                                                     4,490kn        3,250kn
Studio appt                                                       3,990kn        2,990kn
Velika soba, veliki king size krevet              3,750kn        2,950kn
Mala soba, kreveti na kat                               3,250kn        2,750kn

  • Prijave na mail info@villamariaiz.com
  • Sve informacije o seminaru na mail  majafinaklopa@gmail.com

Komentiraj