Ayurvedske metode liječenja

Prema Ayurvedi, zdravlje se postiže vraćanjem organizma u prirodni balans. Kada živimo u balansu, naš energetski omotač je jak i stabilan, i tu nema prolaza za bolest. S druge strane, kada živimo život na brzinu, jurimo na sve strane, kada smo pod stresom, naš energetski omotač postaje lomljiv i prohodan za mnoge bolesti. Ayurveda donosi alate kako postići ravnotežu. Kako postići mir. Ali ne negdje u Himalaji meditirajući pod nekim drvetom. Nego baš tu gdje jeste. Sada i ovdje.

Ayurvedski tretmani balansiraju doše i tako neutraliziraju bolesti. Suprotno zapadnoj medicini, koja tretira simptome bolesti, Ayurveda cilja direktno na uzrok simptoma, na uzrok bolesti.

Kako mi Ayurveda može pomoći u životu?

Kreirajući balans u tijelu i harmoniju u glavi, Ayurveda kreira idealno okruženje za samoizlječenje. Kada je organizam u dizbalansu, komunicira s tijelom na način da se manifestira kroz simptome. Čovjekova iskonska priroda želi reći; Hej čovječe, pogledaj kako kašlješ, obrati pažnju na to, to ti ja šaljem signal da mi nešto smeta u okolini u kojoj se krećeš; ili načinu na koji živiš. Ako čovjek primjeti taj zov na vrijeme i odgovori na njegov poziv, simptomi nestanu. Tako organizam – od pradavnina – liječi sam sebe! Samo je nama, modernim, urbanim, civiliziranim jedinkama, puno lakše posegnuti za instant rješenjima, odnosno nekim lijekom koje će umjesto nas riješiti sve naše probleme. I usput nas maksimalno zatrovati jer svi lijekovi imaju bezbroj nuspojava o kojima vam liječnici ne žele ništa reći. I sve to mi trpimo i šutimo, sve je to čovjeku modernog doba lakše nego se zapitati što doista treba popraviti u svom životu.

Ayurveda ne ide poprečnim puteljcima, nego cilja direktno “u sridu”. Ayurveda nam nudi cijelu lepezu alata s kojima podržava tijelo i duh u samoizlječenju. To čini kroz:

  • Zdravu prehranu prilagođenu individualnom statusu doša
  • Biljkama koje koristimo umjesto klasičnih ljekova
  • Postupnim promjenama u načinu i stilu života
  • Masažu (Abhyanga)
  • Detox programima (Pancha Karma)
  • Meditaciju
  • Jogu
  • Tehnike disanja
  • Aromaterapiju
  • Terapiju bojama
  • Terapiju zvukom

Tijekom konzultacija, savjetovat ću vam kako njegovati i ulagati u sebe na dnevnoj bazi. Kroz postupne i male korake osigurat ćete si mentalno i fizičko zdravlje, životno zadovoljstvo i nadasve – manifestiranje svoje životne svrhe.

Kvalitete koje želimo postići i njegovati:

Zdravlje : Zadovoljstvo : Dugovječnost : Osvještenost :

: Znanje : Duhovni razvoj :

: Ljubav i Mir :

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: